Polkujuoksu talvella – 5 syytä miksi juosta poluilla talvella.

1. Hyttyset ja muut hyönteiset

Talvella ei tarvitse murehtia ärsyttävistä verenimijöistä, kun pysähtyy hetkeksi tankkaamaan energiaa, suunnistamaan oikealle polulle tai sitomaan kengännauhoja uudestaan. Jokainen, joka on harrastanut polkujuoksua tai vaeltanut kesänä, tietää kuinka hyttyset ja mäkäräiset voivat hetkellisesti pilata polkunautinnon.

2. Lumi

Lumi pehmentää askellusta. Jos kärsii nivelvaivoista pitkän treenijakson jälkeen tai urheiluvamman seurauksena, ja on hinku päästä urheilemaan levon sijaan – on pehmeässä lumessa juokseminen tai käveleminen nivelystävällisempää kuin juoksumatolla tai asfaltilla. 

3. Luonto.

Aurinkoinen talvipäivä ja kevytpakkassää. Lumisilla poluilla juokseminen aurinkoisena talvipäivänä on visuaalisesti hieno kokemus. Aurinko heijastuu lumesta, puiden oksista tippuu lunta ja lumihangessa näkyy talvieläinten jälkiä.  Luonto alkaa näyttäytymään pimeän ja märän syksyn jälkeen.

4. Lämpötila.

Ihanan vilpoista. Viileyden takia ei samanlaista pelkoa nestehukasta kuin kesällä tai helteen aiheuttamasta lämpöhalvauksesta.   

5. Polut ja rauhoittuminen. 

Hetkisessä ja kiireellisessä ympäristössä vietetyn työpäivän päätteeksi mieli kaipaa rauhoittumista. Talvisilla poluilla juokseminen on oiva tapa rauhoittua. Poluilla on vähemmän ihmisiä liikenteessä kuin kesällä, ja polut eivät ole yhtä kosteita ja mutaisia kuin syksyllä. Vinkki: talvella kannattaa hyödyntää reittejä, joita maastopyöräilijät ovat tasoittaneet.

Lumisia polkuja Kaupissa

Polkujuoksua talvella Tampereen lähiseudulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *